Kris Goossens (46), voorzitter van N-VA Kasterlee en ondervoorzitter van N-VA arrondissement Turnhout, zal op 14 oktober de provincielijst trekken voor het district Herentals.


'Ik ben uiteraard zeer vereerd dat de partij mij de eerste plaats toegewezen heeft', zegt Kris Goossens. 'Vooral omdat de beleidsdomeinen die na de interne staatshervorming van minister Bourgeois tot de bevoegdheid van de provincies horen, nauw aansluiten bij mijn opleiding, interesses en expertise.

Economie, toerisme en ruimtelijke ordening zijn immers grondgebonden materies. Van opleiding ben ik economist en mijn huidige beroepsactiviteit situeert zich in het domein ‘vastgoed’. Voeg daarbij mijn passie voor reizen en toerisme en je zal begrijpen dat ik deze uitdaging graag aanga. Ik ben er trouwens van overtuigd, en dat stel ik telkens vast als we van op reis terugkeren, dat we hier in de Kempen over een enorm toeristisch potentieel beschikken.

Als de kiezer mij hiervoor op 14 oktober een mandaat geeft, ga ik er alles aan doen om ook in de provincie ‘de kracht van verandering’ te optimaliseren.'

Ook op het vlak van de gemeenteraadsverkiezingen valt er nieuws te rapen bij N-VA Kasterlee. Eerder was al bekend dat gemeenteraadslid Jeroen Van de Water de lijst zal trekken, en dat Marc Anthoni de lijst zal duwen. Nu is ook bekend gemaakt dat alle andere N-VA mandatarissen op 14 oktober op de lijst zullen staan.
Het gaar om gemeenteraadsleden Frank Van Nijlen en Aloïs Peinen uit Kasterlee, en Bob Aerts en Fons Vandebriel uit Lichtaart. Ook OCMW-raadslid Pascale Puts (Kasterlee) stelt zich opnieuw verkiesbaar.

Lijsttrekker Jeroen Van de Water legt uit: 'Ondanks het feit dat wij in Kasterlee nog een zeer jonge partij zijn, hebben wij de voorbije 2 jaar ons aantal mandatarissen zien stijgen van 1 naar 6. Ik ben dan ook zeer blij en verheugd om te zien dat al deze personen zich willen engageren voor de N-VA en zich ten dienste willen blijven stellen van de inwoners van Kasterlee. Het feit dat we al over 6 mandatarissen beschikken bewijst ook dat onze partij hier in Kasterlee al sterk lokaal verankerd is.'

Toch zullen ook heel wat nieuwe gezichten hun opwachting maken op de lijst. 'We gaan voor een mix van ervaring en vernieuwing' gaat Van de Water verder. 'Wij willen in Kasterlee symbool staan voor de verandering. Wij willen het alternatief zijn voor burgers die genoeg hebben van 36 jaar CVP/CD&V bestuur.'

De volledige lijst zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.